衡水金卷先享题〃调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 生物学L(一)1答案
衡水金卷先享题〃调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 生物学L(一)1答案于2025-12-18发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了衡水金卷先享题〃调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 生物学L(一)1答案的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

本文从以下几个角度介绍。
4、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 地理学L(一)1试题
6、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 生物学L(一)1试题
His wife Tina cooked us a delicious dinner and we got to know his sons Ryan and Kyle. My dad and I spent the night in the guest room of the farm house listening to the frogs and water rolling down the river nearby. Very early in the morning, Uncle Paul woke us up to have breakfast. “The day starts at dawn on my farm,” he said. After breakfast, I went to help Aunt Tina feed the chickens, while my dad went with Uncle Paul to take the sheep out to graze (吃草). I was impressed to see my dad and Uncle Paul riding horses. They looked really cool.
In the afternoon, I asked Uncle Paul if I could take a horse ride, and he said yes, as long as my dad went with me. I wasn’t going to take a horse ride by myself anyway. So, my dad and I put on our new cowboy hats, got on our horses, and headed slowly towards the mountains. “Don’t be late for supper,” Uncle Paul cried, “and keep to the track (足迹;踪迹) so that you don’t get lost!” “OK!” my dad cried back. After a while Uncle Paul and his farm house were out of sight. It was so peaceful and quiet and the colors of the brown rocks, the deep green pine (松树) trees, and the late afternoon sun mixed to create a magic scene. It looked like a beautiful woven (编织的) blanket spread out upon the ground just for us.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Suddenly a little rabbit jumped out in front of my horse._____________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7.推理判断题。根据最后一段“Today, my microscope and paintbrushes share the same desk. The same hands that once hesitated between them now create 3D models of viruses for vaccine education. Sometimes I teach young patients to draw their feelings instead of describing them. My story isn’t about heart and reality canceling each other out—they just multiply possibilities.(如今,我的显微镜和画笔共用一张桌子。曾经在它们之间犹豫不决的手,现在为疫苗教育制作病毒的 3D 模型。有时我教年轻的病人画出他们的感受,而不是描述它们。我的故事不是关于内心和现实相互抵消 —— 它们只是增加了可能性)” 可知,文章主要传达了拥有两种技能(艺术和医学知识)可以照亮人生道路,带来更多可能性的信息。所以文章传达了“双管齐下,照亮道路”。故选D。
8.D 9.A 10.B 11.C
【导语】这是一篇说明文。主要介绍了泥炭地从过去被旅行者视为威胁的存在,到Flow Country成为首个入选世界遗产的泥炭地,其认知发生的转变;通过对比英国湖区的入选依据,阐述了Flow Country的入选不仅源于其自然价值与气候益处,更体现了人类对泥炭地乃至自然本身认知的深刻变化。
8.推理判断题。文章第一段开篇提到“Travellers have long feared being swallowed into the peatlands (长期以来,旅行者们一直害怕被泥炭地吞没。)”,随后引用William Gilpin 1772 年的描述“If his foot slips ... it is possible he may never more be heard of (要是他脚一滑……可能就再也没人听说过他了。)”,是为了具体呈现过去人们对泥炭地普遍存在的恐惧和负面印象,旨在生动呈现历史上人们对泥炭地广泛存在的恐惧与负面印象 —— 这种视泥炭地为“威胁”的认知实属片面。第二段紧随其后以but进行转折,指出“now the image of this ecosystem finally turns a corner (如今该生态系统的形象终于迎来转变)”,形成强烈对比。因此,该处引用的主要目的在于呈现一种曾经普遍存在的片面观念。故选D。
9.细节理解题。根据文章第二段“UNESCO has recognized the Flow Country as a world heritage (遗产) site-the first peatland to make the list-due to its natural characteristics: the remarkable variety of plants and animals that live there. It’s also recognized that these peatlands are not humankind’s enemy but an important partner in the fight against climate crisis. Peat has formed in the Flow Country for 8,000 years, trapping carbon. (联合国教科文组织已将福洛地区认定为世界遗产地 —— 这是首个入选该名录的泥炭地 —— 因其具备独特的自然特征:这里栖息着种类极为丰富的动植物。人们还认识到,这些泥炭地并非人类的敌人,而是应对气候危机的重要伙伴。福洛地区的泥炭已形成 8000 年之久,期间一直在固存碳。)”可知,Flow Country入选世界遗产的原因有两点:一是其显著的自然价值,二是其气候益处。故选A。
10.词义猜测题。根据文章第四段“Unlike the Lake District, it prioritises not sheep, but moss ( 苔藓). This approach aligns with the growing movement to recognise the rights of nature: to reframe the natural world as something more than a collection of raw materials. (与湖区不同,福洛地区优先关注的并非绵羊,而是苔藓。这种理念契合了日益兴起的“承认自然权利”运动:该运动主张将自然界重新定义为不仅仅是原材料的集合体。)” 可知,Flow Country优先关注苔藓,即自然本身的理念,与“承认自然权利、不将自然仅视为原材料集合”的运动方向是一致的。“aligns with” 在此处意为“符合、匹配”,与“matches”含义相近。故选B。
11.主旨大意题。文章开篇以过去人们对泥炭地的恐惧引出话题,核心围 Flow Country成为首个泥炭地世界遗产展开,通过对比湖区的文化导向入选依据,强调Flow Country的入选源于自然价值与气候意义,更体现了人类对泥炭地从“敌人”到“伙伴”的认知转变 —— 这意味着泥炭地终于获得了应有的重视。选项C “The long-overdue respect for peatlands (泥炭地迟来的尊重)”概括了文章核心。故选C。
3、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性 模拟试题 学L(一)1答案
1、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 生物学学L(一)1答案
2、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 生物学学L(一)1答案
3、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 学L(一)1答案
4、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 数学学L(一)1试题
3、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟试题 历史学L(一)1答案
,达到平衡时溶液中
,D正确。
4.电镀在工业生产中具有重要作用。某电镀厂产生的废水经预处理后
含有和少量的、 ,能够采用以下流程进行逐一分离,
实现资源再利用。
已知:和 ,回答下列问
题:
1、下列对宏观现象的微观解释错误的是( )
编号 宏观现象 微观解释
A 缉毒犬能根据气味发现毒品 分子在不断运动
B 稀有气体能作保护气 原子最外层达到了相对稳定结构
C 氧化汞加热生成汞和氧气 氧化汞中含有汞分子和氧分子
D 金刚石和石墨的物理性质差异较大 碳原子的排列方式不同
A.A B.B C.C D.D
3、衡水金卷先享题·调研卷 2026年普通高中学业水平选择性考试模拟答案 化学学L(一)1答案
版权声明:本文内容由互联网用户自发贡献,该文观点仅代表作者本人。本站仅提供信息存储空间服务,不拥有所有权,不承担相关法律责任。如发现本站有涉嫌抄袭侵权/违法违规的内容, 请联系我们,一经查实,本站将立刻删除。
