[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)语文试题于2025-12-10发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)语文试题的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

试题答案

本文从以下几个角度介绍。

    6、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)数学试题


    1、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)生物试题


    (3)推理判断题。根据Death Valley,California,USA下文中的Very lively at night but completely dead during the day,this place is nothing but dry hot desert.It actually holds the record for the hottest air temperature.It has an average temperature of 46℃ but it has reached 56.7℃ in 1913 and is considered to be a current record.As the driest place in the USA,this place is actually inhabited even though less than a thousand people live there.(晚上非常热闹,但白天完全死气沉沉,这个地方只不过是干燥炎热的沙漠。它实际上保持着最热空气温度的记录。它的平均温度为46°C,但在1913年已达到56.7°C,被认为是目前的记录。作为美国最干燥的地方,这个地方实际上也有人居住,尽管只有不到一千人居住在那里。)、Kebili,Tunisia下文中的Tunisia's close location to the Mediterranean Sea suggests that it should be nice and cool but Kebili is a desert town which has the highest temperature recorded at 55℃.The people inhabiting the area have adjusted to tough conditions and learned to spend most of their time in the shade. (突尼斯靠近地中海的地理位置表明它应该是凉爽宜人的,但Kebili是一个沙漠小镇,有记录的最高温度为55℃。居住在该地区的人们已经适应了恶劣的条件,并学会了大部分时间都在阴凉处度过。)、Wādī Halfā,Sudan下文中的The city is located on the shores of Lake Nubia,and dust storms are a pretty common thing in the summer.With an average temperature of 41℃,it still managed to make it to 53℃ in 1967. (这座城市位于努比亚湖畔,沙尘暴在夏天是很常见的事情。这里的平均气温为41℃,但在1967年却达到了53℃。)以及Dasht﹣e Lut Desert,Iran"下文中的"It's another uninhabited desert which is actually getting super hot.In the past 20 years,the temperatures of 70℃ have been recorded.The salt desert spreads over 200 miles and even wildlife is not that spread.The place is popular with tourists and naturalists who would like to experience extreme landscapes. (这是另一个无人居住的沙漠,实际上变得超级热。在过去的20年里,气温达到了70℃。盐沙漠绵延200多英里,甚至连野生动物都没有那么广泛。这个地方很受想体验极端风景的游客和博物学家的欢迎。)可知,这四个地区共同之处是它们都是地球上最热的地方。A.They are places suitable to settle in.他们是适合定居的地方;B.They are located close to deserts.他们位于沙漠附近;C.They are the hottest places on earth.它们是地球上最热的地方;D.They are more popular with tourists than other places.它们比其他地方更受游客欢迎。故选C。
    【点评】一、速读全文,了解大意知主题。
    阅读能力一般指阅读速度和理解能力两个方面。阅读速度是阅读最基本的能力,考生必须在十分有限的时间内运用略读、扫读、跳读等技巧快速阅读,搜寻关键词、主题句,捕捉时空、顺序、情节、人物、观点,并且理清文章脉络,把握语篇实质。
    二、看题干,带着问题读文章。
    首先要掌握问题的类型,客观信息题可以从文章中直接找到答案;而主观判断题考查的是对文章的感情基调等,这类题必须经过对作者的态度、意图以及对整篇文章进行深一层的推理等。其次,了解试题题干以及各个选项所包含的信息,然后有针对性地对文章进行扫读,对有关信息进行快速定位。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率。
    三、逻辑推理,做好深层理解题。
    在实际阅读中,有时作者并未把意图说出来,阅读者要根据字面意思,通过语篇逻辑关系,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义。要求读者对文字的表面信息进行分析、挖掘和逻辑推理,不能就事论事,以偏概全。推理题在提问中常用的词有:infer,imply,suggest,indicate等。


    C.Rebooking restrictions. D.Written warning letters.
    B
    It was raining heavily, and Karthik was alone at home. The sound of thunder (雷) was so loud that it felt like the gods were fighting in the sky. This scared him a little, so he took his favorite novel, Harry Potter, from the bookshelf.
    Again, there was a terrible sound of thunder. He tried to focus on the novel, but the sudden sound of the doorbell interrupted (打断) him. It couldn’t be his parents. He looked at the wall clock—it was only ten minutes past three. Usually, they got home after six in the afternoon. The doorbell sounded again. “Who’s there ” he shouted. There was no reply. The doorbell sounded again. He remembered his parents telling him not to open the door without checking who it is.
    “Should I answer the bell or not ” thought Karthik. He decided to first prepare himself for an unpleasant encounter (遭遇). He went into a room and came out with a baseball bat (棒球棒), which he hid behind the door in case he needed it. But still, he needed to make sure who was at the door before he opened it. He shouted once again, “Who’s at the door ” There was still no reply. No sound of footsteps, either. He held the baseball bat in one hand and was ready to open the door with the other. Suddenly, there was a loud cry. “Karthik! Karthik! Why don’t you open the door ”
    “There is no doubt about it; it’s Dad,” Karthik shouted and rushed forward to open the door.
    “Why are you holding a baseball bat ” asked Karthik’s father. For a moment, the boy seemed at a loss for words. Then his father gave him a big smile, perhaps understanding Karthik’s predicament (窘境).


    1、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模) 试题


    4、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)化学试题


    3、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)物理试题


    5、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)化学试题


    6、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)化学试题


    1、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)历史试题


    (4)实验E中,通电一段时间后,用带火星的木条在玻璃管尖嘴口检验A气体,现象是   ;该实验中,向水中加入少量硫酸钠,目的是   ;
    (5)实验室常利用蒸馏 (图F) 的方法将天然水净化,所得水为    (填“混合物”或“纯净物”)。冷水应从   口流入。(填“1”或“2”)
    【答案】(1)引流
    (2)防止高温生成物溅落炸裂瓶底
    (3)
    (4)木条复燃;增强水的导电性
    (5)纯净物;1


    B.检查装置气密性
    C.液体的倾倒
    D.氧气的验满
    7.如图所示,过氧化氢(H2O2)在催化剂二氧化锰的作用下,迅速分解放出大量的氧气,下列现象正确的是
    A.气球胀大,红墨水左移 B.气球缩小,红墨水右移
    C.气球胀大,红墨水右移 D.气球缩小,红墨水左移
    8.对嫦娥五号取回样品的分析表明,月壤中的金属氧化物和水分可以被有效提取出来,用于制备氧气。下列对于制得的氧气分析正确的是


    3、[耀正文化]2026届一六八名师测评卷(一模)化学答案