[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)生物试题于2025-10-09发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)生物试题的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

试题答案

本文从以下几个角度介绍。

    1、2024-2024学年金科大联考高三10月质量检测
    2、金科大联考高三六月质量检测
    3、2024金科大联考高三10月
    4、20242024金科大联考高三十月质量检测
    5、20242024学年金科大联考
    6、2024~2024学年金科大联考高三3月
    7、2024~2024学年金科大联考高三10月质量检测数学
    8、金科大联考高三5月质量检测2024
    9、2024-2024学年金科大联考高三3月质量检测答案
    10、2024金科大联考高三三月

1、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)地理试题


4、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)生物试题


"Somebody's in the water," he said. Before Jafri could respond, Lobb climbed over the rail at the edge of the bank and leaped into the cold water without taking the time to remove his shoes. What Lobb had seen then was a person floating, lifeless. Jafri didn't need to see the victim. He just yanked off his shoes and swan-dived.
Approaching the unconscious victim, Lobb saw that it was a middle-aged man. He was big, around 200 pounds, respectably dressed and sinking fast. The rescuer dove, felt around, grasped the man and kicked upward until they both resurfaced. Jafri was there now. Treading water, the two friends floated the man on his back. As Jafri looped his arms around the man's shoulders and Lobb supported the hips and knees, the pair undertook the slog back to the bank. Their lungs heaved and their muscles burned as they pushed and pulled the immobile figure through the brisk, churning water.
They might have been dragging a corpse. The man's skin was blue, and neither Jafri nor Lobb detected any breathing. Suddenly the man stirred, breathing again, and faded back to near unconsciousness.
Both men, thoroughly exhausted from 15-plus minutes in the water, watched as rescue workers loaded the nearly drowned man into an ambulance and drove away. Lobb and Jafri never learned who he was, what became of him or how he'd fallen into the river.
In place of that knowledge, they have a story they get to tell now, another experience that has further cemented their bond. Lots of people were there that day, yet only the two of them jumped in the water — because, they say, they were the fittest people there and, so, had a moral responsibility.
"People always say ‘If your friend jumps off a cliff, are you jumping ' I think I answered that one." Jafri said, laughing.
24.What were the two guys doing when they found somebody was in the water


7.A [细节理解题。根据第五段中“While many species’...and do just that.”可知,人类与许多其他物种的不同之处在于,人类能够想象一个美好的未来。故选A项。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和室友凯特相处的一些事情。
8.D [细节理解题。根据第二段“Soon, I heard her screaming, ‘Take your shoes away! Why under my bed ’”可知,那天晚上,凯特非常生气的原因是她看到作者的鞋子在她床下。故选D。]
9.C [推理判断题。根据第三段“All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.”可以推断出, 作者主要是想通过收拾房间这种行为表达对凯特的关心。故选C。]
10.B [写作手法题。根据第一段可知,该段主要通过对比的方式说明两个人在生活习惯方面的巨大差异。故选B。]
11.D [标题归纳题。根据最后一段最后一句“We didn’t always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.”以及文章内容可知,本文主要讲述了作者和室友凯特相处的一些事情。故D选项“学会成为室友”最符合文章标题。故选D。]
Ⅱ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要讲的是健康和健身之间密不可分的关系以及我们应该通过哪些健身的方式来让自己有一个健康的身体。


2、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)生物试题


3、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB) 试题


2、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)地理试题


5、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)化学试题


1、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)化学试题


2、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)历史试题


(3)氧气和液氧都能支持燃烧。
22.如图是元素周期表中的几种元素。
 
(1)从图1中你能得出什么信息(答出一条即可)?
(2)氮元素、磷元素化学性质相似的原因是什么?
(3)写出氧元素在元素周期表中的位置。
23.某同学按如图所示的装置进行实验:将浸有酚酞溶液的棉花团绑在树形铁丝上制成“花树”,在玻璃片上放置盛有浓氨水的微型烧杯,罩上大烧杯。


A.阿司匹林的摩尔质量为180 g·mol-1
B.90 g阿司匹林中氧原子数目约为0.5×6.02×1023
C.1 mol阿司匹林与足量Na反应生成0.5 mol H2
D.阿司匹林的相对分子质量为180
解析:B 阿司匹林的分子式为C9H8O4,相对分子质量为180,摩尔质量为180 g·mol-1,90 g阿司匹林的物质的量为0.5 mol,含有O原子的物质的量为0.5×4 mol=2 mol,即含氧原子的数目约为2×6.02×1023,B不正确。
12.(2024·大理模拟)NA为阿伏加德罗常数的值,下列说法正确的是(  )
A.7.8 g Na2O2中含有的氧原子数为0.1NA


3、[金科大联考]2026届高三10月质量检测(HB)化学答案