[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试政治试题
[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试政治试题于2025-05-07发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试政治试题的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

本文从以下几个角度介绍。
- 1、2024~2024学年高三第五次联考试卷政治
4、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试政治试题
5、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试生物试题
85.句意:房子后面有一些_______。A水果树,B花,C鸟,D动物,根据“There are some fruit trees behind the house.”,可知房子后面有一些水果树,故选A。
86.句意:小房子是给_______的。A农民,B农民的儿子,C鸟,D动物,根据“Near the garden there is a small house. That’s the animals’ house.”,可知小房子是给动物的,故选D。
87.范文(图略,可以先画图再描述):
My school is not far from my home. I go to school on foot every day. First, I will leave my home and turn left to the Airport Road. Next, I will go straight along the Airport road and turn left at the first traffic light. Then, I will cross the road. Don’t cross the road till the lights turn green. After that, go down the Moon Road and turn left at the end of the road. Finally, you will see our school in the opposite of a Hamburger shop. It takes about 15 minutes to get to my school from home. I like walking to school every day.
【解析】题干解读:该题目要求写学校到家的路线,可以先画出路线然后根据路线描述,人称用第一人称,时态用一般现在时和一般将来时,同时注意逻辑清晰,语言简洁,句意流畅,句子数量要符合题干要求。
参考词汇和句型:
参考词汇:on foot步行,leave离开,turn left左转,go straight 直走,traffic light交通信号灯,cross the road过马路,in the opposite of在……对面,
On Nov 11, an Australia jockey (骑师) got hurt after his horse “broke down” during a horse race in Hong Kong. Though the jockey is safe now, his horse is not so lucky. Since the horse’s leg injury would lead to its death.
Falling off a horse at high speed has a big risk of injury. You can say it’s the jockey’s choice to take part in the sport. But what about the horses
This is not the first time that animals have been harmed because of animal entertainment-related (与娱乐相关的) sports. For example, about 180, 000 bulls (公牛) are killed in bullfights around the world, with many more injured in bullfight events every year.
To help these animals, animal lovers have started many activities, which seem to be taking effect. In June, Churchill Downs, the site of the famous Kentucky Derby in the US, stopped all horse racing which was to run to July 3. Circuses (马戏团) using animals have been stopped by many countries around the world in recent years.
Animals play an important part in our lives and are more than tools for sports and entertainment. Service animals can help people in their jobs and animals are also used to help and care for people with illnesses.
We can have our sports and parties, but we can leave the animals out of it.
70.What can we know from Paragraph 3
1、[点石联考]2025届高三年级5月份联合 物理试题
6、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试语文试题
1、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试历史试题
4、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试政治试题
4、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试政治试题
1、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试地理试题
10
11
12
13
14
15
由题给有机物的球棍模型可知,碳原子之间不仅可以形成单键,还可以形成双键、三键。
(3)t2℃时,有一瓶接近饱和的丙溶液,若要使其变为饱和溶液,可采取的一种方法是__________________。
17. 春秋时期我国已经掌握了冶铁技术,“金柄铁剑”就是一个证明。
(1)铁剑剑刃可以打造得很薄,利用的金属性质是:______。
(2)铁质剑身锈迹斑斑,金制剑柄依然金光灿灿,请从物质性质的角度解释其原因:______。
(3)波尔多液是一种农业上常用的杀菌剂,它由硫酸铜、生石灰加水配制而成。不能用铁桶配制波尔多液的原因是______(用化学方程式表示)。
18. 如图为古今净水工艺的对比,请回答问题。
(1)图1“漉水囊”可滤出水中浮游生物,此过程对应的操作Ⅰ的名称是________;
3、[点石联考]2025届高三年级5月份联合考试化学答案
版权声明:本文内容由互联网用户自发贡献,该文观点仅代表作者本人。本站仅提供信息存储空间服务,不拥有所有权,不承担相关法律责任。如发现本站有涉嫌抄袭侵权/违法违规的内容, 请联系我们,一经查实,本站将立刻删除。
