[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6政治试题于2025-04-16发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6政治试题的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

试题答案

本文从以下几个角度介绍。

    1、重庆市新高考金卷冲刺卷
    2、重庆2024年高考政治模拟题
    3、重庆市2024年高考模拟调研卷政治
    4、重庆新高考金卷适应卷数学
    5、重庆新高考金卷答案2024
    6、2024年新高考重庆政治试卷
    7、重庆2024b卷政治
    8、重庆市2024新高考金卷语文
    9、重庆2024新高考政治试卷
    10、2024重庆高考政治试卷

2、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6政治试题


4、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6生物试题


33.根据前文提到"Avoid food waste"(避免食物浪费)以及"Go green and know the importance of finishing your meals to avoid food waste"(绿色生活,知道吃完饭菜的重要性以避免食物浪费)可知,这里强调的是珍惜食物、避免浪费的重要性。因此,选择A"Try not to leave any food on your plate"(尽量不要在盘子里留下食物)作为答案,与前文内容相符。故选A。
34.根据前文提到"Many people don't know why it is important to protect the earth and how to protect it"(很多人不知道保护地球的重要性和如何保护地球)可知,这里强调的是缺乏环保意识和知识的问题。根据后文"Or you can simply invite others to follow your lead!"(或者你可以简单地邀请其他人跟着你做!)暗示了可以通过分享自己的知识和经验来影响他人。因此,选择C"You can share with them what you've learned"(你可以和他们分享你所学的)作为答案,与前后文内容相符。故选C。
35.主观表达题,答案不唯一,如我们可以多骑自行车或乘地铁。因为它可以减少空气污染。故填We can ride bikes or use the subways more. Because it can cause less air pollution.
(2025九上·临海期末) 通读下面短文, 掌握其大意, 然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
In a town, there lived a man called Lao Zhang who could make good mattresses(床垫). And he was very 36. of his products. But recently he had a trouble because he was short of 37. . In order to go on his business, he had to use some cheap materials 38. . So he made one that he didn't feel satisfied with. He knew that the customer who got it would be 39. . Then he wrote a letter. It said, "Dear Customer, Thank you for your help. I'm sorry for this mattress 40. it's made of cheap materials. Now I'm short of money, but I make a 41. that I' ll make a nice one for you as soon as I get out of the trouble."
Later, a young couple happened to buy the mattress. When they rested on it, 42. they felt very uncomfortable. So they decided to 43. the mattress to see what's in it. To their surprise, the mattress was filled with some pieces of sponge (海绵) and a 44. . So they read it and knew the trouble Lao Zhang had.
The next day, the young couple came to his 45. . When they saw him still making mattresses of the same materials, they 46. him and said, "Lao Zhang, we know you' re honest. And we'd like to help you out of the trouble, but you can't make such 47. mattresses again. We' ll lend you enough money for your business." Lao Zhang was 48. by the young couple's words.


()
()
参考答案及试题解析
1.D 2.E 3.C 4.A 5.B
【导语】本文主要谈论的是一场篮球赛。
1.下句说:我们看了马克斯打篮球。可知这句是问做了什么,选项D“你今晚做了什么?”符合语境,故选D。


2、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6生物学试题


3、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6生物试题


5、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6生物学试题


3、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6政治试题


2、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6英语试题


2、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6地理试题


题号
9
0
11
12
13
14


D. PMDA中所有原子可以处于同一平面
11.我国科学家采用天然赤铁矿基电解系统能有效地将光伏废水中的NO 转化为NH ,主要是通过( 电极上的电子转移将NO 还原为NO ,而铁氧化还原过程在随后的NO 转化为NH 中起着关键作用,其工作原理如图所示。下列说法正确的是
A.电极X应与电源的负极相连
B.反应过程中,阴极区溶液的pH升高,促进NH 的生成
电极上发生的电极反应为:
D.若生成 ,理论上有8mol电子流入( 电极
12.根据下列实验操作和现象所得出的结论或解释正确的是


3、[重庆一模]新高考金卷2025届冲刺卷(六)6化学答案