桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)物理试题
桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)物理试题于2025-04-08发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)物理试题的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

本文从以下几个角度介绍。
- 1、2024年高考桂林市第二次模拟考试
2、2024年高考桂林市第一次联合调研考试理综
3、2024桂林市高考二模理综卷
4、2024年高考桂林市第二次联合调研考试
5、桂林市高考二模2024
6、桂林市2024高三第二次调研考试
7、桂林市2024年高三一调
8、桂林市2024二模理综
9、桂林市高考二模
10、桂林2024高三模拟考试
1、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)历史试题
2、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)历史试题
28.细节理解题。根据第一段中“Researchers uncovered that dolphins use the “open mouth” facial expression to show their cheerfulness, instead of attack.(研究人员发现,海豚使用“张嘴”的面部表情来表达它们的快乐,而不是攻击)”可知,海豚的“张嘴”表示快乐。故选C。
29.推理判断题。根据第二段中“Other animals use their faces to show they want to play, but it wasn’t known if sea creatures do the same thing. This led the team to carry out this study. They recorded videos of 22 dolphins that lived at two wildlife parks. The dolphins were recorded when they were playing in pairs, playing with their human trainers and playing on their own.(其他动物会用面部表情来表示它们想要玩耍,但之前并不清楚海洋生物是否也会这样做。这促使研究团队进行了这项研究。他们记录了生活在两个野生动物公园的22只海豚的视频。这些海豚在成对玩耍、与人类训练师玩耍以及独自玩耍时都被记录下来)”可推知,研究人员是通过对比其他动物和海洋生物的行为来进行研究的。故选A。
30.推理判断题。根据第四段中“The research focused on dolphins in parks. Those living in the wild could behave differently when playing. It’s possible that while playing in more open spaces, dolphins might prefer to communicate using sounds instead of facial expressions.(这项研究主要集中在公园里的海豚。那些生活在野外的海豚在玩耍时可能会有不同的行为。在更开阔的空间玩耍时,海豚可能会更喜欢使用声音而不是面部表情进行交流)”以及“Future research should study eye-tracking to explore how dolphins see their world and take advantage of acoustic signals (声学信号) in their communication during play,(未来的研究应该研究眼动追踪,以探索海豚如何看待它们的世界,以及在玩耍时如何利用声学信号进行交流)”可推知,未来的研究会包括野生海豚。故选B。
31.主旨大意题。根据全文内容,尤其第一段中“Researchers uncovered that dolphins use the “open mouth” facial expression to show their cheerfulness, instead of attack.(研究人员发现,海豚使用“张嘴”的面部表情来表达它们的快乐,而不是攻击)”以及最后一段“This research throws light on the unique communication skills used by these intelligent sea creatures as well as the importance of facial expressions to set the right intentions (意图).(这项研究揭示了这些聪明的海洋生物所使用的独特交流技巧,以及面部表情在设定正确意图方面的重要性)”可知,。全文主要讨论了研究人员对海豚“微笑”表情的研究发现,特别是在玩耍时这种表情的使用情况及其意义,B选项“Dolphins “Smile” While Playing.(海豚在玩耍时“微笑”)”准确反映了文章的核心内容和研究重点,是文章的最佳标题。故选B。
32.D 33.A 34.C 35.D
【导语】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了中国电商平台PDD Holdings(拼多多母公司)在巴西推出跨境电子商务平台Temu的情况。
32.推理判断题。根据文章第二段中“PDD Holdings, the parent company of Chinese e-commerce platform Pinduoduo, launched its cross-country e-commerce platform Temu in Brazil in June and the step is considered the most important in the company’s expansion (扩张) plans in the Latin American market.(中国电商平台拼多多的母公司PDD Holdings于6月在巴西推出了其跨境电商平台Temu,此举被认为是该公司在拉美市场扩张计划中最重要的一步。)”可知,PDD Holdings推出其跨境电子商务平台是为了拓展其业务。故选D。
My 5-year-old son and I were coming back from school when we saw a(n) ____28____ man on the side of the road. I wanted to give the man some money, but I didn’t have any cash (现金). My son Justus noticed the man as well. And then it happened...
Justus insisted on giving the man the 30 cents he had in his pocket. I was more than happy that he wanted to do this with ____29____. But honestly I was hesitant (犹豫不决的), I didn’t want to give this man who clearly needed all the help he could get, just 30 cents. My own pride and thoughts about how the homeless man might react to ____30____ just two coins were holding me back.
I quickly realized that I was the only problem in this situation. I almost showed my son, through my inaction, that what he had wasn’t enough. I almost made him believe that what he saw as a good thing—and what was truly a good thing—wasn’t enough to make a ____31____ in someone’s life. I almost taught him that pride mattered more than helping another person. Thank goodness I quickly ____32____ that foolishness.
I rolled down the window and said, “I’m sorry, man. I don’t have any cash on me, but my son back here wants to give you everything he ____33____ right now. He just turned five.”
The smile on that man’s face lit up the crossroad, and he said to Justus, “Thank you so much!”
The only thing that ____34____ the brightness of that stranger’s smile after that moment was the even bigger smile on my boy’s face!
I also believed that a chain reaction of ____35____ started behind us that day, as other people rolled down their windows to help him too.
4、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟 (4月)化学试题
3、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)物理试题
4、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)英语试题
2、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)历史试题
1、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)政治试题
4、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)数学试题
B.元素观:金刚石和石墨均由碳元素组成
C.分类观:CO2和C2H5OH都属于氧化物
D.变化观:一定条件下氢气和水可以相互转化
7.下列物质的用途主要由其化学性质决定的是
A.食品包装中充氮气防腐 B.稀有气体作电光源
C.金刚石用于切割大理石 D.干冰用于人工降雨
8.下列对宏观事实的微观解释正确的是
19.天然气(主要成分是甲烷)是我国民用首选燃料。
(1)天然气属于 能源(填“可再生”或“不可再生”)。
(2)计算32kg甲烷(CH4)完全燃烧,理论上需要消耗氧气的质量是多少?
20.色氨酸(C11H12N2O2)是氨基酸中的一种,在人体中含量太低会影响睡眠质量。一般可通过食补黄豆、黑芝麻、海蟹和肉松等得以改善。请回答:
(1)色氨酸属于 (填“有机”或“无机”)化合物;
(2)色氨酸中碳、氢、氮和氧各元素的质量比是 ;
(3) g色氨酸中含6.4g氧元素。
3、桂林市2025届高考第一次跨市联合模拟考试(4月)化学答案
版权声明:本文内容由互联网用户自发贡献,该文观点仅代表作者本人。本站仅提供信息存储空间服务,不拥有所有权,不承担相关法律责任。如发现本站有涉嫌抄袭侵权/违法违规的内容, 请联系我们,一经查实,本站将立刻删除。
