[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2历史试题
[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2历史试题于2025-03-04发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2历史试题的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

本文从以下几个角度介绍。
- 1、2024年高考桂柳信息冲刺金卷2文综
2、2024新高考桂柳信息冲刺金卷4
3、2024年高考桂柳信息冲刺金卷文科综合能力测试一
4、2024年高考桂柳信息冲刺金卷(二)
5、2024年高考桂柳信息冲刺金卷3
6、2024桂柳信息冲刺金卷3文综
7、2024高考桂柳信息冲刺金卷3
8、2024年高考桂柳信息冲刺金卷2理综答案
9、2024新高考桂柳信息冲刺金卷四
10、2024年高考桂柳信息冲刺金卷一
3、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2地理试题
5、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2生物试题
30 题答案:D文章提到获奖书籍被评论得更严格,比入围但未获奖的书情况更糟,以此说明在出版业奖项也是有代价的,进而证明名气很少是没有代价的,D 选项正确;A 选项 “Critics review them unfairly.” (评论家对它们的评价不公平)只是例子中的一个方面,不是作者提及获奖书籍的意图;B 选项 “Runners - up are better written.” (入围但未获奖的书写得更好)与原文不符;C 选项 “Competition in publishing is fierce.” (出版业竞争激烈)在文中未体现。
31 题答案:C根据最后一段 “For restaurants that are in the industry for the glory, Michelin's top award will probably remain too inviting not to pursue. But for those simply wanting to stay in business, it may be safer to not quite meet the criterion.” 可知,作者建议餐厅根据自身需求决定是否追求米其林星级,C 选项正确;A 选项 “Pursue the top award at all costs.” (不惜一切代价追求最高奖项)与文意不符;B 选项 “Be aware of the potential danger.” (意识到潜在危险)表述不全面;D 选项 “Follow suit in the cuisine business.” (在餐饮行业跟风)在文中未提及。
D篇:科学家长期研究八卦(背后谈论他人)现象,因其在大小社会群体中普遍存在。过去研究侧重八卦危害,关注传播者或被谈论者。如今从新视角研究,关注其益处及三方关系。八卦能拉近关系、强化群体规范,如规范同事行为。
32.答案:B:文章第二段明确指出 “In past decades, researchers focused primarily on the damage arising from gossiping... Now, they have changed course by looking more at the benefits of gossip and the dynamics of a three - part network that involves a gossiper, a listener and a target”。过去研究人员主要关注八卦带来的危害,而现在转变方向,更多地着眼于八卦的益处以及由八卦者、倾听者和被谈论对象构成的三方网络动态。B 选项 “关注闲聊(八卦)的好处” 与文中对新视角的描述一致,所以选 B。
33.答案:B第三段中提到 “Whenever someone confides something to you about someone you both know... it brings the two of you closer, creating a social bond” 以及 “Plus, it enforces group norms. For example, complaints about a co - worker who puts smelly banana peels in the paper trash are likely to get back to them and let them know that the conduct is not acceptable” 。八卦能拉近双方距离,形成社交纽带,还能通过规范群体行为来改善环境,比如对同事不恰当行为的抱怨会让其明白行为不当,从而改善工作场所环境。B 选项 “改善工作场所环境” 与文意相符,所以选 B。
34.答案:D根据最后一段 “Nevertheless, one of the most surprising results of gossip, Cruz says, is that it helps people better understand the behavior of others. For example, a co - worker shows up late every day, but if they learn through gossip that the offending colleague is in the middle of a divorce or the like, they are less likely to complain. Perhaps more importantly, they sympathize with the co - worker and feel motivated to help the miserable guy”。Cruz 的研究表明,八卦能帮助人们更好地理解他人行为,如得知同事因离婚等原因迟到,人们会减少抱怨并产生同情,愿意帮助同事,这体现了八卦对职场关系有积极作用。所以 D 选项 “职场关系可以从八卦中受益” 正确。
35答案:A文章先介绍了过去人们对八卦主要关注其危害,如今发现八卦有诸多好处,如拉近人际关系、强化群体规范、助力理解他人等,整体重点在于纠正人们对八卦的片面认知,强调它并非全然是坏事。A 选项 “坏名声,不一定是坏事”,“坏名声” 对应人们对八卦的传统负面看法,“不一定是坏事” 体现了现在对八卦好处的发现,符合文章主旨,所以选 A。
二、完形填空
(一)适当形式填空(每小题1分,共11分)
One day, Amy and her brother Jack were playing in the park near their home. The sun was shining, and the breeze was warm and pleasant. While they were playing, Amy suddenly noticed a little dog ____17____ (lie) under a tree. It looked tired and ___18___ (hunger).
“Jack, look!” Amy said, pointing at the dog. “It seems to be lost.”
Jack walked closer to the dog and gently touched it. The dog ____19____ (raise) its head and wagged its tail weakly. “It’s so thin. We should do something to help it,” Jack said.
They decided to take the dog home. On their way, they stopped at a store to buy some food. Amy carefully ____20____ (choose) a can of dog food, while Jack picked a bottle of water. When they got home, they placed the dog in their backyard and fed it.
The dog ate the food ____21____ (quick), and its eyes were full of gratitude. Watching the dog eating, Amy and Jack felt happy. Over the next few ____22____ (day), they took turns ____23____ (take) care of the dog. They cleaned it, played with it, and even gave it a name—Lucky.
5、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2政治试题
4、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2地理试题
2、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2数学试题
6、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2 试题
3、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2语文试题
5、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2生物试题
B.容量瓶用蒸馏水洗涤后未干燥,含有少量蒸馏水
C.将硫酸稀释后立即转入容量瓶后,紧接着就进行以后的实验操作
D.转移溶液时,不慎有少量溶液洒到容量瓶外面
E.定容时,俯视容量瓶刻度线进行定容
F.定容后,把容量瓶倒置摇匀后发现液面低于刻度线,便补充几滴水至刻度处
(4)将10.9g Na2O和Na2O2的固体混合物溶于水得到500mL溶液,所得溶液用100mL稀硫酸恰好完全中和。回答下列问题:
①固体混合物中的质量为_______g。
扫描全能王创建
5.下列说法对应关系不正确的是
选项
项目
化学知识
A
用过氧碳酸钠Na2C04)漂白衣物
3、[广西国品文化]2024~2025新教材新高考桂柳信息冲刺金卷(二)2化学答案
版权声明:本文内容由互联网用户自发贡献,该文观点仅代表作者本人。本站仅提供信息存储空间服务,不拥有所有权,不承担相关法律责任。如发现本站有涉嫌抄袭侵权/违法违规的内容, 请联系我们,一经查实,本站将立刻删除。
