[安徽鼎尖教育]20242025学年下学期高二3月联考生物试题
[安徽鼎尖教育]20242025学年下学期高二3月联考生物试题于2025-04-01发布,目前免费查试卷答案网站已经汇总了[安徽鼎尖教育]20242025学年下学期高二3月联考生物试题的各科答案和试卷,更多试卷答案请关注免费查试卷答案网站。

本文从以下几个角度介绍。
- 1、安徽省2024-2024学年度第二次月考试卷生物
2、2024安徽省高二会考生物试卷
3、安徽省示范高中高二联考生物
4、2019-2024学年安徽名校第二学期期末联考高二生物
5、2024安徽省高三五校联考生物
6、2024年安徽高中生物会考试卷
7、2024安徽省生物试卷
8、安徽高中教科研联盟2024年高二期末联考生物
9、2024安徽省高二会考生物卷子及答案
10、安徽2024生物会考试卷
4、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考地理试题
5、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考生物试题
Jenny: No, I don’ t.2.
Assistant: Okay.
Jenny: It's so beautiful. I like it very much.3.
Assistant: It's 60 yuan.
Jenny:4.
A. How much is it
B. Yes, please.
A.Masic: A Powerful Memory Aid B.Musical Memory: Free from Ageing
C.Familiarity: Key to Ageless Memory D.Memory and Emotion: Cognitive Twins
4.(2025·山东菏泽·一模)Wikipedia (维基百科), one of the last remaining pillars of the open and free web, is in existential crisis.
The trend towards rationality (理性) was endangered long before the birth of the World Wide Web. As Neil Postman noted in his 1985 book Amusing Ourselves to Death, the rise of television introduced not just a new medium but a new atmosphere: a gradual shift from a typographic (印刷的) culture to a photographic one, which in turn meant a shift from rationality to emotions, opinions to entertainment.
In an image-centered and pleasure-driven world, Postman noted, there is no place for thinking, because you simply cannot think with images. It is text that enables us to “uncover lies and confusions, and to detect abuses of logic and common sense. It also means to weigh ideas, to compare and contrast statements, to connect one generalization to another.”
The dominance of television was not contained to our living rooms. It overturned all of those habits of mind, fundamentally changing our experience of the world, affecting politics, religion, business, and culture. It reduced many aspects of modern life to entertainment and commerce. “Americans don’t talk to each other; we entertain each other,” Postman wrote. “They don’t exchange ideas; they exchange images. They do not argue with propositions; they argue with good looks, celebrities and commercials.”
At first, the web seemed to push against this trend. When it emerged towards the late 1980s as a purely text-based medium, it was seen as a tool to pursue knowledge, not pleasure. Reason and thought were most valued in this garden. Universities were among the first to connect to this new medium, hosting discussion groups, informative blogs, electronic magazines, and academic forums. It was an intellectual project, not about commerce or control, created in a scientific research center in Switzerland.
5、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考历史试题
3、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考英语试题
3、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考生物试题
4、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考语文试题
4、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考历史试题
5、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考数学试题
化学试题 参考答案
第Ⅰ卷(选择题,共40分)
一、选择题(本大题共20小题,每小题2分,共40分。每小题只有一个选项符合题意,请用2B铅笔在答题卡上将选定的选项标号涂黑)
【1题答案】
【答案】B
【2题答案】
【答案】B
C. 硅在地壳中含量排第一位 D. SiO2中硅元素的化合价为+4价
6. 季节转换,呼吸道传染病肆虐,奥司他韦(C16H28N2O4)是治疗甲型流感的特效药。关于奥司他韦的说法正确的是
A. 奥司他韦属于氧化物 B. 一个奥司他韦分子中含有一个氮分子
C. 奥司他韦由四种元素组成 D. 奥司他韦中氢元素质量分数最大
7. 下列有关碳和碳的氧化物的说法中,不正确的是
A. 工业中利用活性炭脱色以制白糖 B. 二氧化碳能使干燥的石蕊纸花变红
C. 碳和一氧化碳都能还原氧化铜 D. 二氧化碳和一氧化碳在一定条件下可相互转化
3、[安徽鼎尖教育]2024-2025学年下学期高二3月联考化学答案
版权声明:本文内容由互联网用户自发贡献,该文观点仅代表作者本人。本站仅提供信息存储空间服务,不拥有所有权,不承担相关法律责任。如发现本站有涉嫌抄袭侵权/违法违规的内容, 请联系我们,一经查实,本站将立刻删除。
